DAVA İÇİ VE DAVA DIŞI SULH ANLAŞMALARI VE ALTERNATİF ÇÖZÜMLER
Müvekkillerimizin ihtilafın her aşamasında sulh olabilmesi özellikle uzun ve sonu belirsiz davalar ile çözüme ulaşılması yerine en etkili, verimli ve hızlı çözümün bulunması noktasında müvekkillerimizi yönlendirmek danışmanlık hizmetlerimizin en belirginidir. Anlaşma yoluyla çözülebilecek ihtilaflar için en efektif öneri ve çözümleri sunmaktayız. Özellikle sözleşmelerdeki tahkim hükümlerinin uygulanması konusunda büromuz yeterli deneyime sahiptir. Türk şirketlerinin yabancı ülkelerde karşılaştıkları sorunlar ile ilgili olarak da partner çalıştığımız bürolar ile eş zamanlı olarak ihtilafların çözülmesi ile ilgili hukuki yardımlarımız bulunmaktadır.
İhtilafın davaya intikal etmesi halinde dahi, uzun süren dava sürecinin her aşamasında talep edildiği takdirde sulh ile anlaşmak için gerekli zeminin oluşturulması bu yöndeki arabuluculuk hizmetleri ve dava içi sulh anlaşmaları tanzimi yine hukuki danışmanlık hizmetlerimiz içerisindedir.

CEZA MAHKEMELERİNDE GÖRÜLEN DAVALAR
Kişi hak ve özgürlükleri ile kamu düzen ve güvenliği arasındaki dengeyi sağlayan TCK hükümlerine göre ortaya çıkabilecek her türlü ihtilafta gerek müşteki gerekse sanık vekili olarak her türlü hizmet ofisimiz tarafından verilmektedir.
 
Başlıca hizmetlerimiz;
 
  • Ağır Ceza Mahkemesinde Görülen İhtilaflar
  • Asliye Ceza ve Sulh Ceza Mahkemesinde Görülen İhtilaflar
  • Askeri Ceza Mahkemesinde Görülen İhtilaflar
  • Fikri ve Sınai Haklar Ceza Mahkemesinde Görülen İhtilaflar

TAŞIMA HUKUKU
Ülkemizde Uluslar arası Ticaretin gelişmesi ile uluslar arası taşıma hukuku önem kazanmaktadır. Uluslarası Taşıma hukuku ile ilgili uygulamada olan konvansiyonlar hakkında bilgi verilmesi, taşıma sözleşmelerinin yada taslaklarının hazırlanması, taşıyıcının zıya ve hasar sorumluluğu ile ilgili çıkabilecek uyuşmazlıklardan doğan davalar büromuzun uzmanlık alanındadır.
 
Başlıca sağladığımız hizmetler;
-          CMR İhtilafları
-          Taşıma sözleşmeleri hazırlanması
-          Sözleşmeden doğan zararlar, gecikmeler
-          Uluslararası taşımacılık ve uluslar arası taşıma sözleşmeleri hazırlanması

VERGİ VE SİGORTA HUKUKUNDAN DOĞAN İHTİLAFLAR
Vergi hukuku ile ilgili konularda henüz dava aşamasına gelmeksizin uzlaşma komisyonlarında ihtilafın halledilmesi konularında müvekkili yönlendirme ve tavsiye yolunda büromuzun ayırt edilebilen bir tecrübesi bulunmaktadır. Bunun dışında davaya yoluyla ihtilafların halli için gerekli hukuki yardımlarda da bulunulmaktadır.
Sigorta hukuk ile ilgili olarak da poliçe tanzimleri , sağlık, iş göremezlik, taşıt , mali sorumluluk, emlak sigortaları ile ilgili çıkabilecek ihtilaflarda vekalet hizmeti verilmektedir

İŞ HUKUKU DAVALARI
İşçilerin işverenleriyle ve iki tarafın devletle olan ilişkilerini düzenleyen “iş hukuk” özel hukuk ve kamu hukuku özelliklerini bir arada bulundurmaktadır. Özellikle kamu düzeni ile ilgili emredici kuralları ve bazı hükümlerinin cezai yaptırımlarla desteklenmiş olması iş hukukunu karma bir hukuk dalı yapmıştır. Ofisimiz bu ilişkinin her iki tarafında da doğabilecek hukuki uyuşmazlıklar konusunda bilgi ve birikime sahiptir.
 
Sağladığımız başlıca hizmetler;
 
  • Kıdem ve İhbar Tazminatı Alacaklarına Yönelik Davalar
  • İş Kazaları Maddi ve Manevi Tazminat Davaları
  • Toplu iş sözleşmelerinin hazırlanması
  • İş sözleşmesinin feshi ve işten çıkarma

GAYRİMENKUL HUKUKU
Ofisimiz tarafından mülkiyet sahiplerine gayrimenkullerinin yönetimi, üzerinde ayni hak tesisi ve devri konularında danışmanlık hizmeti verilmektedir. Bu konulardaki hukuki işlemler ile idari mercilerdeki işlemlerin tümü ivedi bir şekilde yapılmaktadır.
Başlıca hizmetlerimiz;
-          Tapu işlemleri
-          İpotek,intifa v.s mülkiyeti sınırlandırıcı işlemler
-          Kiralama sözleşmeleri
-          Gayrimenkulün aynından doğan her türlü dava

ÖZEL HUKUK, AİLE VE MİRAS HUKUKU
Özel hukuk alanında çıkabilecek her türlü uyuşmazlıkta büromuz yeterli birikim ve tecrübeye sahiptir.
 
Büromuz tarafından sunulan başlıca hizmetler;
 
  • Tahliye , İzale-i Şuyu davaları
  • Miras ve Tenkis Davaları
  • Vesayet ve Kayyım Davaları, Evlat Edinmeye İzin Davası
  • Kira Tespiti ve Kira Bedelinin Artırımı Davaları
  • İsim ve Yaş düzeltme , Değiştirme, Kazai Rüşt Davaları
  • Boşanma ve Nafaka Davaları
  • Tapu İptal ve Tescil Davaları

TİCARİ SÖZLEŞMELER
Büromuz talep edildiği takdirde sözleşmelerin hazırlanması safhasında yapılacak müzakereleri tertip ederek danışmanlık hizmeti vermekte ve sözleşme taslağını tarafların mutabık olduğu şekilde hazırlamaktadır.
Büromuz tarafından hazırlanan başlıca sözleşmeler;
 
  • Lisans, Telif hakkı ve Know -how Sözleşmeleri
  • Distribütörlük, Franchise, Joint Venture Sözleşmeleri
  • Miras Sözleşmesi, Vasiyetname Tanzimi
  • Ortaklık ve mal alım-satım sözleşmeleri
  • Yönetim, danışmanlık ve hizmet sözleşmeleri
  • İnşaat ve eser sözleşmeleri

FİKRİ MÜLKİYET HUKUKUNDAN DOĞAN DAVALAR
Globalleşen dünyamızda Toplumlar sanatçıyı, bilim ve düşün adamını, buluşçuyu, tasarımcıyı ve rekabet gücü olan işletmeciyi teşvik ederlerse gelişebilir ve ileri teknoloji üretebilirler. Eserin, buluşun, tasarımın, işaretin sahibi bunların sağladığı maddi ve manevi yararların tek sahibi olmalıdır. Fikri mülkiyetin sahibi eserini devrederek yada başkalarına kullanma hakkı(lisans) tanıyarak ürününden faydalanabilmeli, haklarına yapılan her türlü tecavüzü önleyebilmeli, tecavüzün sonuçlarını kaldırtabilmeli, zararını maddi ve manevi tazminatları ile giderebilmelidir. Bu çerçevede açılacak olan davalar konusunda marka ve patent avukatlarımız yeterli birikim ve deneyime sahiptir.
Özellikle Türk marka, patent ve endüstriyel tasarımların yabancı ülkelerde tescili ve korunması yada yabancı marka, patent ve tasarımların Türkiye de tescili ve korunması konusunda marka patent vekillerimiz gerekli her türlü hizmeti vermektedir.
Başlıca hizmetlerimiz;
-         Marka, patent, faydalı model, endüstriyel tasarım başvuruları
-         Tecavüzün önlenmesi konusunda toplatmaya ilişkin tedbir kararlarının alınması ve uygulanması
-         Ulusal ve Uluslar arası Telif hakları ve lisans sözleşmelerinin hazırlanması
-         Haksız rekabet ve maddi- manevi tazminat davaları
-         Uluslar arası marka araştırması, tescil ve devir işlemleri

TİCARET VE İCRA İFLAS HUKUKUNDAN DOĞAN DAVALAR
Büromuz Türkiye genelindeki her türlü Ticari Şirketi ile uluslar arası faaliyet gösteren bilimum Dış Ticaret şirketlerine avukatlık yada hukuk müşavirliği bazında hizmet vermektedir. Bunun dışında yabancı yatırımcıların Türkiye de Pazar araştırması , fizibilite çalışmaları yapılması, yatırım organizasyonu,  bu organizasyon çerçevesinde yatırım ve ortaklık anlaşmaları hazırlanması, yabancı ortaklı şirket kuruluş işlemleri konusunda deneyimliyiz. Benzer şekilde Türk şirketlerinin yurt dışında yatırım çalışmalarını ilgili yerlere başvuruların yurt dışı partner bürolar ile eş zamanlı olarak yürütülmesi işlemlerine danışmanlık yapmaktayız.
         İcra-İflas hukuku alanında da yine Ticaret Şirketlerinin Yurt içi ve Yurt dışında tahsil edemedikleri alacakları Haciz yada İflas talepli açacağımız takipler ile kısa sürede tahsil edilmektedir. Yurt dışı alacaklar, yurt dışında çalıştığımız partner bürolar ile eş zamanlı olarak takip edilmekte ve kısa sürede tahsil edilmektedir. Haciz yada iflas talepli olarak açtığımız takip dosyaları dışında ticari alacakların tahsilinde icra-iflas suçlarının her birini işletmekte cezai müeyyide yi en kısa süreçte uygulayarak tahsilatı çabuklaştırmayı amaçlamaktayız.
         Likit sıkıntısı yaşayan ve sıkıntılı süreçte faal olarak hayatını devam ettirmek isteyen şirketlere de hukuki danışmanlık vermekteyiz. Bu bağlamda iflasın ertelenmesi davaları ve alınabilecek tedbir kararlarının uygulanması ile sürecin en sancısız şekilde atlatılması yönünde hukuki yardımlarımız bulunmaktadır.
 
 Ticaret Hukuku alanında başlıca hizmetlerimiz:
  • Ulusal ve Yabancı Şirket kuruluşu, Şirket Genel Kurul toplantılarının yapılması, tür değiştirme,devir, birleşme ve sermaye artırımları ;tasfiye ve fesih davaları
  • Haksız rekabetin önlenmesi davaları, Tüketici hakları
  • Her türlü İcra Takipleri
  • Menfi Tespit , İstirdat ve istihkak Davaları
  • İmzaya ve Borca İtiraz Davaları
  • İcra İflas suçlarından doğan ceza davaları
  • İflas davaları, iflasın ertelenmesi davaları
  • İhalenin feshi ile İcra İflas Kanunu’ndan doğan iptali davaları
  • Zayi ve Kambiyo Senetleri İptal davaları